electro musculaire stimulatie

Wat is EMS

maximaal resultaat in 20 minuten

De meest inovatieve trainings methode

Bij EMS worden elektroden (electro pads) op verschillende delen van het lichaam geplaatst. De electro pads staan in verbinding met het EMS apparaat. Dit apparaat stuurt elektrische impulsen naar de spieren.

De frequentie (diepte van de impuls) impulsduur (lengte van de impuls), en intensiteit (sterkte van de impuls) kan worden ingesteld. Dit hangt af van de doelen van de klant. De spieren ervaren de elektrische impulsen als een actiepotential. Dit betekent dat EMS er voor zorgt, dat de motorunits worden aangestuurd en onze spieren samentrekken. 

AQ8 krachtig rotterdam

Met het EMS apparaat kan de frequentie (Hz) van de puls signalen worden ingesteld, afhankelijk van de doelen van de klant. Met een lage frequentie (1 – 10 Hz) en een lange impuls verbeteren de zuurstofaanvoer naar de spier. Het effect is herstellend, ontspannend en tevens stimuleert het de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen in de spier worden afgevoerd. 

Puls signalen met een hogere frequentie (20 – 50 Hz) zorgen voor een verbetering van de spierstructuur, terwijl zeer hoge frequenties (boven de 60 Hz) als effect hebben dat de spier groter en sterker wordt. Het gevolg hiervan is afvallen en een verlaging van het vetpercentage. Deze instellingen worden toegepast tijdens de EMS groep sessies, om maximale resultaten te behalen.

Wij werken met het meest geavanceerde EMS wireless multiuser systeem van AQ8 https://aq8system.com/

wat maakt ems bij krachtig zo speciaal?

core Training
96%
Spieropbouw training
91%
extreme cardio training
64%

wetenschappelijk studies leveren het bewijs

"EMS voor het hele lichaam lijkt de vetvrije massa te vergroten (...) als een nog meer tijdbesparende (...) optie voor (kracht) training met hoge intensiteit." (Kemmler et al., 2015, p.1) . Het onderzoek kwam tot deze conclusie door metingen bij mannen van middelbare leeftijd die een EMS-trainingsprogramma hadden gevolgd. Onderzoekers van de Universiteit van Bayreuth konden ook de effectiviteit van EMS-training voor vetverlies bevestigen. Ze vonden bij 134 proefpersonen een afname van het lichaamsvet met gemiddeld 1,4% na in totaal twaalf training sessies (Vatter, 2003). Meer wetenschappelijke studies zijn op te vragen bij de fabrikant van ons EMS systeem AQ8.
aq8 pak krachtig rotterdam

belangrijke informatie

EMS is van oorsprong een medische methode, welke nog steeds wordt toegepast door fysiotherapeuten. Het is een volkomen veilige trainingsmethode, echter zijn er wel een aantal contra indicaties. Bij hartfalen, zwangerschap, onbehandelde hoge bloeddruk en vaatziekten is het volgen van EMS niet toegestaan.

Ondanks dat EMS een zeer intensieve kracht training is, zal je er niet breed van worden. Dit komt doordat tijdens de training, veel meer spiercontracties optreden dan met traditioneel trainen.

EMS is relatief een vrij dure trainingsmethode. Dit komt doordat de apparatuur erg kostbaar is en de trainingen doorgaans in kleine studio’s worden aangeboden. Bij Krachtig Rotterdam bieden wij complete pakketten waarbij groepstrainingen EMS onderdeel van zijn. Op deze manier maken wij EMS voor ieder budget toegankelijk.

Doordat de stroomimpulsen de intensiteit van de training bepalen, worden er tijdens een EMS training geen (zware) gewichten gebruikt. Is de blessure iets ernstiger, dan kan de EMS training door middel van statische houdingen worden uitgevoerd.

EMS is uitermate geschikt om zwakke spieren op een veilige manier zeer effectief te trainen. Het is wel belangrijk om naast EMS aan beweging te doen. Pezen en aanhechtingen zullen daardoor ook sterker worden.

groepstraining ems

Won’t Happen In One Day

geef niet op zonder te proberen

Bij Krachtig Rotterdam is de begeleiding gericht om jou je doelstellingen te laten behalen. 
We doen dit stap voor stap op een leuke manier. Word onderdeel van de Krachtig community! Waar wacht je nog op? Zet vandaag de eerste stap.

We zijn er om je te helpen

contact ons

© 2019 All Rights Reserved