Wat is EMS?

Bij EMS worden elektroden (electro pads) op verschillende delen van het lichaam geplaatst. Deze electro pads staan in verbinding met het EMS apparaat. Dit apparaat stuurt elektrische  impulsen naar de spieren. De frequentie (hoe diep dringen de impulsen door het lichaam) impulsduur (hoe lang duurt een impuls), en intensiteit (de sterkte van de stroomimpuls) kan worden ingesteld. Dit hangt af van de doelen van de klant. De spieren ervaren de elektrische impulsen als een actiepotential. Dit betekent dat EMS er voor zorgt, dat de motorunits worden aan gestuurd en onze spieren samentrekken.

Spierstimulatie

Met het EMS apparaat kan de frequentie (Hz) van de pulssignalen worden ingesteld, afhankelijk van doelen van de klant. Met een lage frequentie (1 - 10 Hz) en een lange pulsduur verbeteren de zuurstofaanvoer naar de spier. Het effect is herstellend, ontspannend en tevens stimuleert het de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen in de spier worden afgevoerd. 

Pulssignalen met een hogere frequentie (20 - 50 Hz) zorgen voor een verbetering van spierstructuur, terwijl zeer hoge frequenties (boven de 60 Hz) als effect hebben dat de spier groter en sterker wordt. Het gevolg hiervan is afvallen en een verlaging van het vetpercentage. 

 

Ontdek wat EMS voor jou kan betekenen, vul hieronder je gegevens in dan ontvang je van ons meer informatie! 

Contact

Krachtig Rotterdam
Schiedamsedijk 73 a
3011 EL Rotterdam

06-44676714
Krachtig sluit de deuren t/m  19 Januari 2021

Krachtig sluit de deuren t/m 19 Januari 2021

Geplaatst op: 2020-12-15

Beste sporter Door de opgelegde Corona maatregelen zijn we genoodzaakt onze deuren t/m 19 Januari 2021 dicht te houden. Leden hebben vandaag een mail ontvangen met uitleg over de komende weken. Stay safe! ...

Lees meer Meer nieuws
Personal training bij Krachtig

Personal training bij Krachtig

Geplaatst op: 2020-12-02

Met een team van 4 deskundige personal trainers en volledig op privacy ingerichte personal training ruimtes, zijn wij de toonaangevende personal trainers van Rotterdam.   Personal training moet een leuk...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik wilde afvallen en dan ontkom je niet aan intensief sporten...

    Annet
Annet