Wat is EMS?

Bij EMS worden elektroden (electro pads) op verschillende delen van het lichaam geplaatst. Deze electro pads staan in verbinding met het EMS apparaat. Dit apparaat stuurt elektrische  impulsen naar de spieren. De frequentie (hoe diep dringen de impulsen door het lichaam) impulsduur (hoe lang duurt een impuls), en intensiteit (de sterkte van de stroomimpuls) kan worden ingesteld. Dit hangt af van de doelen van de klant. De spieren ervaren de elektrische impulsen als een actiepotential. Dit betekent dat EMS er voor zorgt, dat de motorunits worden aan gestuurd en onze spieren samentrekken.

Spierstimulatie

Met het EMS apparaat kan de frequentie (Hz) van de pulssignalen worden ingesteld, afhankelijk van doelen van de klant. Met een lage frequentie (1 - 10 Hz) en een lange pulsduur verbeteren de zuurstofaanvoer naar de spier. Het effect is herstellend, ontspannend en tevens stimuleert het de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen in de spier worden afgevoerd. Tijdens de EMS yoga sessie worden deze instellingen toegepast.

Pulssignalen met een hogere frequentie (20 - 50 Hz) zorgen voor een verbetering van spierstructuur, terwijl zeer hoge frequenties (boven de 60 Hz) als effect hebben dat de spier groter en sterker wordt. Het gevolg hiervan is afvallen en een verlaging van het vetpercentage. Deze instellingen worden toegepast tijdens de EMS crosstraining en Bokszaktraining.

 

Ontdek wat EMS voor jou kan betekenen, vul hieronder je gegevens in dan ontvang je van ons meer informatie! 

Contact

Krachtig Rotterdam
Van Vollenhovenstraat 15
3016 BE Rotterdam

06-44676714
EMS Groepslessen

EMS Groepslessen

Geplaatst op: 2020-01-06

Het is zover! De verbouwing is achter de rug, en nu zijn we dan eindelijk gestart met groep sessies EMS. Iedere avond staat de sessie op het rooster. Wil je ook deze innovatieve trainingsmethode ervaren, meld...

Lees meer Meer nieuws
Nieuwe Website online!

Nieuwe Website online!

Geplaatst op: 2019-11-19

Na hard werken presnteren wij onze nieuwe website!  Hier vind u alle informatie omtrent Krachtig Rotterdam en zullen we u op de hoogte houden van al onze activiteiten middels deze nieuwsberichten! 

Lees meer Meer nieuws
  • Ik wilde afvallen en dan ontkom je niet aan intensief sporten...

    Annet
Annet